+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Hasznos tudnivalók


1.Mikortól nyitnak a vásárok 2024-ben Bécsben?
2. Felszállási lehetőségek
3. Hogyan foglalhatom le a 2024-es kiválasztott ADVENT BÉCSBEN utazást/programot?
4. Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?
5. A programleírásoknál feltüntetett belépőjegyeket mikor kell befizetni?
6. Mikor menjünk Advent Bécsben utazásra?
7. Milyen idő várható Bécsben Advent Bécs alatt, hogyan öltözzünk fel?
8. Milyen autóbuszokkal utazunk?
9. Kiválaszthatom a buszon a helyemet?
10. Van a buszon WC?
11. Mit vigyek magammal az utazásra?
12. A buszon lehet hagyni a holmijainkat az utazás alatt?

13. A busz végig a csoporttal marad, bármikor odamehetünk az autóbuszhoz? A vonathoz vissza lehet menni nap közben?
14. Köthetünk-e a Travelorigo Utazási Irodánál biztosítást?
15. Milyen papírokra van szükségem a határátlépéshez?
16. Kiskorú gyermekem kísérővel, vagy egyedül utazik. Milyen engedélyek szükségesek ehhez, kell-e egyáltalán ilyen engedély?
17. Busszal vagy vonattal?
18. Transzferálással, behajtással kapcsolatos általános tudnivalók
19. Adatkezelés, adatvédelem


1.Mikortól nyitnak a vásárok 2024-ben Bécsben?

A Christkindlmarkt, a Városháza téren (Rathausplatz) megrendezett központi karácsonyi vásár 2024 -ban november 8-án nyílik és január elejéig van nyitva.

 

2. Felszállási lehetőségek

2024-ben az alábbi felszállási lehetőségekt kínáljuk BUSZOS utasaink részére:

Budapest - Bok csarnok (Dózsa György út 1.) 6:00
Buda - Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds 6:20
Tatabánya - LUKOIL benzinkút (Győri út) 6:50
Győr
- TESCO parkoló (Királyszék út 33.) 7:30
Mosonmagyarovár
- M1 autópálya Mol benzinkút (Mosoni pihenő) 8:15

Az alábbi felszállási helyek csak 2024. November 23, 30-án és 2024. December 7, 14, 21 -én foglalhatóak.

Debrecen - Tesco Extra Parkoló (Kishegyesi út 1-11.) 1:30
Miskolc - Centrum Bevásárlóközpont parkolója 2:50
Eger - Mátyás király úti MOL benzinkút 3:50
Gyöngyös - TESCO parkoló 4:50
Hatvan - TESCO parkoló (Bibó István út 1) 5:20

Szeged - Tesco Extra parkolója (Rókusi krt. 42-46) 4:00
Kecskemét - Auchan Kecskemét parkolója (Dunaföldvári út 2.) 4:50
Inárcs - M5 autópálya, Inárcsi pihenőhely (Vénusz Panzió) 5:35

Székesfehérvár - TESCO Hipermarket parkolója (Aszalvölgyi út 1.) 6:00


 

*Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

2024-ben az alábbi felszállási lehetőségekt kínáljuk VONATOS utasaink részére:

 

Mikulásvonat 2024 -ben December 7.-én indul!
Advent Express vonatos utazásunk 2024-ben December 21-én indul!

 

Keleti pályaudvar  
Kelenföldi pályaudvar 
Tatabányai pályaudvar 
Győri pályaudvar 
Mosonmagyaróvári pályaudvar 
Hegyeshalomi pályaudvar 

 

3. Hogyan foglalhatom le a 2024-es kiválasztott ADVENT BÉCSBEN utazást/programot?

Akár rögtön a főmenüből, a kiválasztott programot követően, de foglaláshoz egyszerűen csak kattints az Online foglalás menüpontra, majd töltsed ki a megjelenő űrlapot. Fontos, hogy mielőbb elküldd foglalásodat, hiszen nagyon sokan jelentkeznek és folyamatosan telnek be a helyeink, nehogy lemaradj!

 

Kérjük, hogy foglaláskor a lehető legtöbb információt add meg részünkre, hogy annak tükrében készítsük el a végleges visszaigazolást!

 

Foglalást követően ügyintézőink visszaigazolják foglalásodat, felmmerülő kérdés esetén pedig felveszik veled a kapcsolatot a foglalástól számított egy-két munkanapon belül.


FONTOS: a foglalásokat a visszaigazolástól számított legfeljebb 3 munkanapig tudjuk tartani, ezalatt kérjük, hogy rendezzed foglalásod befizetését. Átutalás esetén ügyeljél arra, hogy akár 1-2 napig is eltarthat, mire megérkezik a pénz, ezért javasoljuk, hogy már a visszaigazolás napján indítsad el az átutalást.


Természetesen irodáinkban mindig szívesen fogadjuk utasainkat! Irodáink elérhetőségét és nyitva tartási idejét a Kapcsolat menüpontra kattintva érheti el.

Jelentkezéskor, kérjük, adják meg a nevüket, telefonszámukat, e-mail címüket és utastársaik nevét is.

 

4. Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?

Utasaink a részvételi díjat banki átutalással vagy készpénzben tudják befizetni a Raiffisen Bankfiókban.

Irodánk elérhetőségét és nyitva tartási idejét a Elérhetőségek menüpontra kattintva érheted el.

Vidéki utasaink online vagy partnerirodáinknál fizethetik be a részvételi díjat. 

Raiffeisen bankos számlaszámunk: 12010659-01378483-00100007. Kérünk, hogy minden esetben töltsd ki a közlemény rovatot: utazás azonosítója, utas neve, opcionálisan: program neve, utazás dátuma, befizetett utasok száma.

FONTOS: Úgy semmiképpen ne utalj, hogy munkatársunktól nem kaptál visszaigazolást a foglalásról!

Miután számlánkra megérkezett a részvételi díj, mi e-mailben vagy postán elküldjük az utazáshoz szükséges dokumentumokat. (Utazási szerződés, részvételi jegy stb.)


Felszálláskor a részvételi jegyet kérheti az idegenvezető, ezért kérjük, ne felejtsd otthon!

 

5. A programleírásoknál feltüntetett belépőjegyeket mikor kell befizetni?

A belépőjegyeket idegenvezetőink a buszon szedik össze induláskor. Kérjük, hogy készítsed elő a pontos összeget, mert nem tudnak visszaadni.

 

6. Mikor menjünk Advent Bécsben utazásra?

A legkorábban a Városháza tér (Rathausplatz) előtti karácsonyi vásár nyílik, november 16-án, ezért utazásainkat is ettől az időponttól szervezzük. Minél inkább megközelítjük az adventi időszakot, annál díszesebbé válik Bécs, nyílik a többi vásár is. Aki a nagy tömeget el szeretné kerülni, azoknak inkább a novemberi időpontokat javasoljuk, aki viszont szereti a sok-sok embert és a karácsonyi nyüzsgést, nekik mindenképp decembert ajánljuk. A karácsonyi bevásárló programjainkra (Shopping City Süd) érdemes a karácsonyi leárazások idején már mielpbb, akár novemberben is utazni, mert ilyenkor még tele vannak a boltok jobbnál-jobb leértékelt árukkal!

 

7. Milyen idő várható Bécsben Advent Bécs alatt, hogyan öltözzünk fel?

Advent Bécs idején soha ne feledjük, hogy tél van. Bár a programok során, a buszon vagy vonaton is meleg van, mégis javasolt a réteges és meleg öltözködés. Réteges azért, hogy a beltéri programokon levehessük ruháinkat, meleg pedig azért, mert sok időt fogunk a szabadba tölteni és nem szabad elfeledni, hogy tél van. :)

 

8. Milyen autóbuszokkal utazunk?

Minden esetben felsőkategóriás autóbuszokkal utazunk. Buszaink egészen 19 főtől 74 főig rendelkezésre állnak. Egyéni utasaink leginkább egyterű 49-57 fős autóbuszokkal utaznak.


9. Kiválaszthatom a buszon a helyemet?

Igen, felár ellenében kiválasztható az ülőhely!
A nagy létszámára való tekintettel az üléseket a Travelorigo Utazási Iroda osztja be, figyelembe véve az egyes nagyobb társaságok méretét, hiszen az a célunk, hogy a barátok, családtagok minden esetben egymás mellett, vagy egymás közvetlen közelében ülhessenek.

Az ülésrendek a foglalások beérkezésének időrendjében lesznek kialakítva, az utazási iroda által. Az ezzel kapcsolatos kéréseknek az iroda igyekszik eleget tenni, de azok teljesítésére garanciát nem tud vállalni! Az elkészült ülésrendek indulás előtt kb. 48 órával lesznek elérhetőek a weboldalunkon. Ezután már nem tudjuk módosítani az ülésrendet! Megértésetek köszönjük!

FONTOS: Kérjük, jól jegyezd meg a buszod rendszámát és sorszámát, hiszen egy-egy programváltozatból akár 4-5 busz is indulhat!


10. Van a buszon WC?

Általában van WC az autóbuszokon, de kényelmi (a WC közelében ülőknek kellemetlen) és praktikus (a téli hidegben befagyhat a tartály) szempontok miatt nem lehet használni. 3-4 óránként tartunk pihenőket kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni. Érdemes aprópénzt készíteni a mosdóhasználathoz!

 

11. Mit vigyek magammal az utazásra?

Érdemes a megfelelő ruházat és természetesen érvényes útiokmányok mellett szendviccsel és üdítővel készülni. A buszon kényelmesebbé tehető az utazás nyakpárna/párna által, illetve a pokróc is kifejezetten jól jön, ammennyiben elalszunk. Aki szeretne zenét hallgatva relaxálni, hozzon magával fülhallgatót! Az okostelefonok töltéséhez célszerű külső akkumlátort is magunkkal vinni. Költőpénzt se felejtsed otthon! A felszálláshoz szükséges az érvényes útiokmány és az akár elektronikus formában rendelkezésre álló részvételi jegy (nyomtatása nem szükséges).


12. A buszon lehet hagyni a holmijainkat az utazás alatt?

A legtöbb program esetén ugyanaz az autóbusz kíséri végig a csoportot, ezért ezt megteheted, de kérlek figyelj az értékeidre, mert azért felelősséget nem tudunk vállalni! Ritka esetben előfordulhat, hogy a programösszeállítás megköveteli egyik buszról a másikra történő átszállást, de ez esetben a buszon hagyandó holmikat el tudjuk zárni a busz csomagtartójába.


13. A busz végig a csoporttal marad, bármikor odamehetünk az autóbuszhoz? A vonathoz vissza lehet menni nap közben?

Az autóbuszok leginkább a transzferek és a programok során maradnak a csoporttal. A városi kiszállítást követően a buszoknak el kell hagyniuk a várost és csak az esti találkozó alkalmával van lehetőség a csoportfelvételére, ezért így is kell készülni. A szükséges holmikat nap közben mindenki hozza magával.

 

A vonat ugyan a Travelorigo által bérelt különvonat, mégis hasonlóan viselkedik, mint egy hagyományos menetrendszerinti vonat, hiszen a bécsi pályaudvaron takarítják és műszakilag is ellenőrzik. Éppen ezért mindenkit megkérünk, hogy a vonaton ne maradjon semmilyen személyes holmi, mert nem tudunk azok meglétéért garanciát vállalni!


14. Köthetünk-e a Travelorigo Utazási Irodánál biztosítást?

Irodánkban EUB biztosítás partnere és utazásunkhoz kötelezően kötendő, mely sok előnyt hordoz. Ez többek között megmutatkozik az árakban is. Bővebb információt a BIZTOSÍTÁS menüpont alatt találhattok.


15. Milyen papírokra van szükségem a határátlépéshez?

A magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.

- a Személyi Igazolvány (régi és új típusú egyaránt; puha fedeles, kemény fedeles és a kártya formátumú is).
- Ideiglenes személyi igazolványt is fel lehet használni úti okmányként, de csak azt, amelyik kártya formájú.
- Útlevél melynek érvényesnek kell lennie.


A vezetői engedély határátlépésre nem alkalmas. 


16. Kiskorú gyermekem kísérővel, vagy egyedül utazik. Milyen engedélyek szükségesek ehhez, kell-e egyáltalán ilyen engedély?

A gyermek útlevele, vagy személyi igazolványa birtokában, a magyar szabályok szerint önállóan is átlépheti a határt. Ajánlatos azonban, hogy a kiskorú, vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők - magyarul és a meglátogatni szándékozott ország, illetve a tranzitország nyelvén megfogalmazott, vagy ezekre lefordított - nyilatkozatát arról, hogy a kiskorú külföldre utazásához hozzájárulnak.

A nyilatkozat tartalmazza a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatait, a kiskorú úti okmányának számát, a külföldi tartózkodás célját, helyét, a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény adatait, elérhetőségét. A külföldi határőrizeti szervek különösen akkor vizsgálhatják a hozzájárulás meglétét, ha felmerül annak a gyanúja, hogy a gyermek jogellenes külföldre viteléről, gyermekkereskedelemről vagy a kiskorú érdekeinek másfajta veszélyeztetéséről van szó. E szabályok államonként eltérőek lehetnek, ezért javasolt az előzetes tájékozódás, amely az adott állam külképviseletén megtehető.


17. Busszal vagy vonattal?

Mindkét utazási formasok előnyt hordoz magával.

Buszos Advent Bécs: Alapvetően elmondható, hogy a buszos utazások olcsóbbak és jobban együtt van a csapat, az idegenvezető jobban figyelemmel tudja kísérni az egyéni igényeket, buszos városnézést tud tartani. Ugyanakkor megállunk mosdószünetet tartani út közben, ahol nagyobb a tumultus. Az utazás helyhezkötötten történik.

 

Vonatos Advent Bécs: Vonatos utazásunk magasabb árfekvésű. Ugyanakkor bármikor elmehet az ember mosdóba, vagy kinyújtóztathatja végtagjait. Mikulás vonatunkon találkozhattok a Mikulással és krampuszaival is. Míg a busznál van valamennyi rugalmasság a várakozási időkben, a vonat percre pontosan indul. Vonatos utunkon is meghallgatjuk a Bécs legfőbb nevezetességeivel kapcsolatos információkat és kapunk idegenvezetést is. Itt is, hasonlóan mint a buszos utazásoknál több programválasztékhoz lehet csatlakozni.

 

18. Transzferálással kapcsolatos általános tudnivalók

Buszos utazásaink során minden esetben biztosítunk utasaink részére buszon történő idegenvezetést és városnézést (amely a behajtási engedélyköteles napokon kivitelezhetetlen lenne, hiszen a Ringen nem tudnánk bemutatni a látnivalókat), valamint a programok és a belváros közötti transzfereket.

Azért, hogy utasaink minél többet láthassanak Bécsből és megtekintsék a legfőbb nevezetességeket, a bécsi programokhoz transzfert biztosítunk. Ez a buszos alvállalkozóinknak többletteher, hiszen a megnövekedett sofőr munkaidő, valamint a programok közötti transzferálás többletköltséget jelent alvállalkozóink részére, akikkel a szolgáltatás biztosításáért érthető módon magasabb szolgáltatási díjat kérnek. Fontos számunkra utasaink kényelme és hogy télen a karácsonyi vásárokhoz közel szállíthassunk ki, valamint szállíthassuk fel, hogy egy élménydús nap után kissé elfáradva ne kelljen a belváros külső pereméig elsétálni a hazautazáshoz. Ezért a többletköltség minőségi elvünk garanciája, így az utazás során kötelezően fizetendő.

 

Az 9 € költség fedezi a városi behajtási engedély, a buszos városnézés, valamint a programok közötti transzferálások és az üzemanyag pótdíj költségét. Irodánk ezt a szolgáltatást ugyanúgy extra szolgáltatásként tartja számon, mint pl. a programokon történő részvételért fizetendő belépőjegyeket. Ezzel ugyancsak az utasok érdekét tartjuk szem előtt, ugyanis álláspontunk szerint az extra, utazás során igénybe vehető szolgáltatásokért csak az az utas fizessen, aki a szolgáltatásokat igénybe is veszi. Amennyiben valaki pl. lebetegszik, nem kell megfizetnie a program belépőjegyeit sem, valamint a városi behajtási és transzferálási költségeket sem, attól függetlenül, hogy amikor jelentkezik, a feltételeinket elfogadva ráutaló magatartással tudomásul veszi, hogy részvétel esetén ezek a díjak kötelezően fizetendőek rá nézve. A buszon történő 5 € befizetésekről minden esetben nyugtát adunk utasaink részére, amely bevallások a könyvelésünktől igény szerint kikérhetőek és rendelkezésre állnak.


19. Adatvédelem

Az Ön személyes adatainak védelme az Adventbecsben.hu és partnerei számára kiemelt fontosságú. A weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint.

Az Ön adatait bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem továbbítjuk. kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. posta, futárszolgálat). Munkatársaink, partnereink és szolgáltatóink titoktartási kötelezettséggel tartoznak felénk.

NAIH szám: NAIH-103720/2016.


Bővebben az adatvédelemről és adatkezelésről ITT

 

További ajánlatok