+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

A Bécsi adventi vásár fő helyszínei

2016. november 1., kedd 19:37:11
A Bécsi adventi vásár fő helyszínei

Ha a Bécsi adventi vásárról beszélünk, legtöbbeknek a bécsi városháza előtti téren felállított díszletek és a városháza épülete jut eszébe. Azonban az adventi vásár Ausztria fővárosában sokkal több helyszínen zajlik, sokkal több látnivalót jelent.

A városháza terét, Rathausplatznak nevezik, mivel itt áll a Rathaus. Mi az a Rathaus? Nos, ez Bécs városháza, a hatalmas, magas tornyú, neogótikus stílusban épült épület, mely előtt az árusok bódéi állnak advent ideje alatt, már 1795 óta. Az egész eseményen ez a fő helyszíne, ide látogat el legelőször minden turista, s csak ezt követően nézelődik a többi helyszín felé. A épületet estére csodálatosan kivilágítják, tornya száz méter magasba nyúlva őrzi a várost, így egészében nagyon impozáns és feledhetetlen látványt nyújtva vési bele magát az ottjártak emlékezetébe. Nem csoda, hogy a turisták jelentős többsége nem először jár az adventi vásárban és nem is utoljára.

Mivel a Rathausplatz egy idő után túl kicsinek bizonyult az érdeklődő tömegnek, új helyszínekre lett szükség. Ezért számos helyen elkezdtek megjelenni az árusok a bódéikkal és mára sok esetben akár húsz kisebb központ is alakul. A városháza előtti tér mellett a második legnépszerűbb helyszín a Maria Theresian Platz. Ez is egy tradicionálisnak nevezhető adventi központ, mivel már igazán régóta szerepel a vásár listáján. Nincs messze a városházától, így a turisták és helybéliek a leghidegebb télen is könnyedén átjárhatnak a kettő között, megcsodálva mindkét pont szépségét és kiélvezve az általuk nyújtott kulináris élvezeteket.

A két fő helyszín mellett számos kisebb sokadalom is létesül, például van vásári forgatag a szinte mindenki által ismert bécsi bevásárló utcában, a Mariahilfer strassén is, amely olyan, mint nálunk, Magyarországon a Váci utca. Az innen nyíló luxusüzletek a vásár ideje alatt is nyitva találhatók, és feltehetően hatalmas forgalmat bonyolítanak le. A város Spittelberg negyedének kicsi, hangulatos utcácskáin szintén adventi standok sorakoznak, tudván, hogy a városba látogatók nyilvánvalóan megnézik az egyedi városrészt.

Címkék