+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Advent Bécsben az egyik legközkedveltebb téli úticél!

2016. november 1., kedd 19:13:15
Advent Bécsben az egyik legközkedveltebb téli úticél!

Idén is csaknem húsz különleges, eltérő hangulattal, programkínálattal és lehetőségekkel kecsegtető karácsonyi vásár nyílik meg az adventi időszak alkalmából Bécsben, ahol a mesés kis karácsonyi falvaktól kezdve a modern vásárokig bezárólag mindent megtalálhatnak majd az érdeklődők. Ennek megfelelően közel 900 stand kínálja majd különleges portékáit a helyszínre érkezőknek, legyen az apró ereklye, szuvenír, karácsonyi ajándék, dísz vagy éppen forró puncs vagy valamilyen ízletes helyi finomság.

Mint minden évben, a legnagyobb karácsonyi forgatag idén is a Városháza előtti téren lesz. A Bécsi Adventi Varázslat névre keresztelt eseményre évente több millió ember érkezik, a nagy tömeg pedig annak köszönhető, hogy csak itt közel 150 stand, valamint egész napos programok várják a látogatókat. Sőt mi több, a Városháza előtt a gyerekek is komoly szerepet kapnak, így a kicsik süthetnek, főzhetnek és kisebb-nagyobb ajándékokat készíthetnek. A Városháza előtti tér mellett a jelentősebb vásárok közé tartozik még a szintén a hagyományos vonalat követő Am Hof ünnepi forgataga, ahol főként a kézzel készített kézműves ékszerek és ajándékok kapják a főszerepet, de az egyik leghangulatosabb bécsi vásár alighanem a spittelbergi, ahol a macskaköves kis utcácskákon több mint száz árus kínálja kézműves termékeit.

Egy tradicionális karácsonyi falu kerül berendezésre mindemellett a bécsi kórház parkjában, ahol még egy kis jégpálya is várja a korcsolyázás szerelmeseit, méghozzá nosztalgia körhintával és karácsonyi vonattal. A múltidéző vásárok közül kiemelkedik mindemellett a Schönbrunni Kastély előtti adventi forgatag, ahol minden az 1800-as évek stílusát idézi fel előttünk, legyen szó a különféle képeskönyvekről, a hímzett terítőkről, a bádogjátékokról, vagy a legjobb és legtradicionálisabb helyi ízekről.

Címkék
További ajánlatok