+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Idén is Advent Bécsben!

2016. november 1., kedd 19:30:51
Idén is Advent Bécsben!

Minden évben megnyitja kapuit az adventi vásár és az adventi falu Ausztria fővárosában. Sót, nem egy egy, hanem több vásár és esemény között is lehet válogatni, vagy pedig végigjárható az összes, ha mindenre kíváncsiak vagyunk.

A csaknem húsz helyszín mindegyike különböző, mégis karácsonyi hangulattal várja az érdeklődőket, azt a temérdek turistát és helybélit, akik tömegével érkeznek minden adventkor. A Bécsi Piacfelügyelet egyébként jóval előre be szokta jelenteni, hány vásár és egyéb aktuális látnivaló közül lehet majd az adott évben válogatni, így mindenki előre el tudja dönteni, hol és mit szeretne megnézni, megkóstolni, vásárolni. Nagyságrendileg 800 és 900 közöttre tehető a standok száma, ahol forró puncsot, forralt bort, kávékat, teákat, süteményeket, csokoládékat és kézi készítésű ajándékokat lehet vásárolni.

A fő helyszín minden évben a Városháza előtti téren felállított Bécsi Adventi Varázslat, melynek díszketei mesekönyvbe illően szépek. Csak ehhez a látványossághoz évente mintegy 3000 látogatót várnak és rendszerint sikerül is teljesíteni a számot.

A Christkindlmarkt főleg a családoknak szól, így kicsik és nagyok számára egyaránt van látnivaló, finomságok és megfelelő hangulat. A gyerekeknek játékok, mikulás díszlet, édességek és teák teszik teljessé az adventet. Minden évben van Jézuska-expressz, Jézuska-műhely, jászolkiállítás és Mennyei postahivatal. A szülők számára 144 stand étel és italkínálatából van lehetőség válogatni, de kézműves ajándéktárgyak és karácsonyi díszek is szép számmal megtalálhatóak.

Az Am Hof karácsonyi vására szintén igen látogatott és népszerű. Kézműves termékeket árulnak főleg, de nincs olyan vásár, ahol ne lehetne hódolni a kulináris élvezeteknek is. A handmade tárgyakon kívül, antikvitásokat, régiségeket, ékszereket és műalkotásokat is meg lehet csodálni, de persze mindegyik eladó. Az egykori bécsi kórház parkjában is egy tradicionális esemény nyitja meg kapuit adventkor, méghozzá egy karácsonyi falu, mely nem régóta jégpályával bővült.

Címkék