+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Kisebb vásári csomópontok Bécsben! Szívből ajánljuk.

2016. november 1., kedd 19:17:48
Kisebb vásári csomópontok Bécsben! Szívből ajánljuk.

A bécsi adventi vásár fő helyszínei a Rathausplatz, és a Maria Teresian Plazt, valamint a Mariahilfer Strasse mellett számos kisebb helyszínen találhatók árusok, karácsonyi falu, ételt-italt kínáló pavilonok és az elmaradhatatlan zene és fények. Például a Kunsthistorisches és Naturhistorisches Museumok közötti téren is egy egész kis karácsonyi falut találhatunk, melyek a hagyományos kézműves ajándékok és kulináris élvezetek mellett rendhagyó holmikat is kínálnak. A hangulat teljessé tételéről pedig gospelkórus, toronyzene és fúvósok gondoskodnak.

Szintén egy kis karácsonyi falut állítanak fel a Schönbrunni kastély díszudvarán, amely méretben eltér a Rathaus előtti forgatagtól, ám minőségében fölülmúlja azt. A hangulat, a díszletek a Monarchia idejébe kalauzolnak. Az ajándékárusok portékái hagyományos fa és bádog holmik, de szalma, üveg és film anyagú karácsonyfadíszek közül is lehet válogatni. Roppant népszerűek a főleg itt kapható, kézzel készített gyertyák és kerámiák. Különleges italokat is ihatunk itt, rengeteg különböző alkoholos szomjoltó és felmelegítő itóka mellett, cukormentes puncsot vagy teát kóstolhatunk.

Egyik roppant érdekes vásári helyszín a Wienerwaldhoz tartozó domb, a Cobenzlen. Itt a környezettudatosság köré épül fel a koncepció, mottó a "természetes karácsony". Az árusok csakis bio és natúr termékeket árulnak, a csomagolóanyagok szintén újrahasznosított anyagból készülnek. A gyerekeket itt kekszsütés, korcsolyázási lehetőség és a közeli tanyára való kirándulás várja, természetesen rengeteg süteményt és itókát, például a helyben termesztett bécsi szőlőből készült bort lehet kapni, melyek egytől egyik bio alapanyagokból és főleg kézzel készültek, nem pedig gyártósoron. Az érdeklődés egyre nagyobb az ilyesmi iránt, így a kis bódéhalmaz hamar felfejlődött jelentős helyszínné.

Címkék
További ajánlatok