+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Látnivalók a Bécsi adventi vásár mellé I

2016. november 1., kedd 19:24:25
Látnivalók a Bécsi adventi vásár mellé I

Bécs jelentős turisztikai központ, egész Európából érkeznek ide turisták, akik nem csak az adventi vásár idején látogatják, de év közben is nagy a forgalom. Sőt, nem csupán az európaiak érdeklődnek Ausztria főváros iránt, de Amerikából és az egész világról emberek ezrei látogatnak el ide. Természetesen a Bécsi adventi vásár kiemelkedően sok embert vonz, de ha már ott vagyunk, akkor érdemes kihasználni más lehetőségeket is. A vásár mellett számos csodás épület, látnivaló található a városban, így forralt borral a kézben, vagy az esti fények felkapcsolása előtt érdemes felkeresni a város nevezetességeit, múzeumokat is.

A Bécsi adventi vásár fő helyszíne egyben az egyik fő látványosság is, ha van vásár, ha nincs. A Rathausról beszélünk, mely Bécs hatalmas tornyú, gótikus városháza. Előtte terül el a Rathausplatz, amelyen az egész adventi móka indult. A jelenlegi impozáns épület 1872 és 1883 között épült fel, hosszú munkálatok gyümölcseként. A tervezésnél a középkori brüsszeli városházat tekintették mintának, mely szintén impozáns és a maga nemében különleges épület volt. Régebben az előtte elterülő téren, melyen ma az adventi vásár, vagy ahogy a németek mondják, Christkindlmark pavilonjait állítják fel, katonai parádékat tartottak.

Szintén érdemes megnézni az osztrák parlamentet is, melynek neoklasszikus épületét a városházával egy időben, 1873 és 1883 között húzták fel. A parlament előtt egy csodaszép Pallasz Athéné szobor áll, melyet szintén vétek kihagyni. Nem messze található a Népkert, melyben Erzsébet királyné híres szobrát tekinthetjük meg. A felsorolt látnivalók közel vannak az adventi vásári helyszínekhez, így az ajándékvásárlás és evés-ivás közepette könnyűszerrel megtekinthetők, akár egyetlen nap alatt is. Bécs a karácsonyhoz közeledve szinte teljes egészében díszbe öltözik, este felgyúlnak a fények, melyek emlékezetes látványt nyújtva válnak örök emlékké.

Címkék
További ajánlatok