+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Látnivalók a Bécsi adventi vásár mellé II.

2016. november 1., kedd 19:26:39
Látnivalók a Bécsi adventi vásár mellé II.

A bécsi adventi vásárra ellátogatva a város számos nevezetességet, látnivalót nyújt. Nem csupán a több helyszínen fellehető csodás kis pavilonok, feldíszített terek, fák, épületek nyújthatnak élményt, de Ausztria fővárosának számos egyéb megtekinteni valója is van. A városháza főterén, a Rathausplatzon van a legnagyobb forgatag, mely mögött a neogótikus városháza magasodik, a hatalmas tornyával. Impozáns látványt nyújt, főleg az esti kivilágításban. Nem messze található a parlament, mely előtt Pallasz Athéné szobrát is megcsodálhatjuk, vagy ha már szobroknál tartunk, akkor Erzsébet királyné híres szobra a bécsi népkertben áll, mely szintén nincs távol a főbb adventi helyszínektől, így gyorsan lehet tenni egy kitérőt ide is.

Mindezek mellett érdemes ellátogatni a fő helyszínekhez szintén közel fekvő osztrák Hősök terére, azaz a helyiek számára Heldenplatzra, ahogy a Hofburgot, azaz a bécsi királyi és császári palotát sem szabad kihagyni. A Hofburg 1283 óta királyi központ, mikoris I. Albert trónra lépett. Az épületet számtalanszor tatarozták és újították fel, fejlesztése folyamatos tevékenysége a városnak. A bécsi adventi vásár szempontjából I. Albert roppant jelentős, hiszen ő volt az az uralkodó, aki 1292-ban engedélyezte az árusoknak a téli kirakodóvásár megtartását. Ebből alakult ki az évek során a téli forgatag hagyománya, és jött létre a világhírű Bécsi adventi vásár.

Érdemes egy napot vagy legalább egy fél napot a Bécsi Természettudományi Múzeumnak szentelni. Az adventi forgatag úgyis este, a fények felkapcsolásakor válik teljessé,, egészen addig viszont egy kis okosodásra is sort lehet keríteni. Az impozáns épületben nem kevesebb, mint 8700 négyzetméteren tekinthetően meg a természet csodái. A múzeum gyűjteménye a világ egyik legjelentősebbje, hiszen több mint húszmillió darabot számlál.

Címkék
További ajánlatok