+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Advent Bécsben

Foglalható
Kevés hely
Elfogyott
FOGLALÁS

Express vonat járat a Bécsi Advent karácsonyi forgatagába! Ezzel a programváltozattal azoknak az utasainknak kínálunk alternatívát Advent Bécsben utazásukhoz, akik szívesebben utaznak egy kényelmes és hangulatos különvonattal, mint hogy maguk vezessenek, és a bécsi napot leginkább önállóan szeretnék eltölteni.

Minden utasunknak szabad programválasztási lehetőséget kínálunk.

Ha velünk tartanak sorban állás nélkül juthatnak be a Tenger Házába, a Schönbrunni kastélyba valamint a Naschmarkt hatalmas piacára ahol mindent megtalálnak ami csak „szem-szájnak ingere”, mert ahogy a mondás is tartja: „Amit a Naschmarkt-on nem talál meg, arra nincs szüksége!” És ellátogatunk a városháza tér (Rathausplatz) híres nagy adventi vásárába. De dönthetnek úgy is, hogy egyéni felfedező útra indulnak. Ebben az esetben számtalan lehetőség közül választhatnak. Nyakukba vehetik a várost, hiszen csak Önökre vár a Bécsi karácsonyi vásárok végtelen kínálata, az Advent kulináris specialitásai és különböző hangulatos programjai.

Adventi különvonatunkat a MÁV-START Zrt. biztosítja, amely oda vissza, kizárólag az általunk megadott megállókon áll meg Bécs és Budapest között és csak a TravelOrigo utasait szállítja, ezzel kellemes utazást biztosít vendégeink számára.

A vonaton mosdó az egész út során rendelkezésre áll, még kényelmesebbé téve a gyerekekkel való utazást.

3 év alatti kisgyermekeknak, amennyiben ölben utaznak ingyenes a részvétel. Állóhelyeket nem értékesítünk!KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK

Az utazásról


Kényelmes különvonattal, 2. osztályú, 80 ülőhelyes, légkondicionált, minőségi kocsikkal. 

Az ülésrendek a foglalások beérkezésének időrendjében lesznek kialakítva az utazási iroda által. Fix ülőhely megválasztására van lehetőség. Ennek felára 1.000 Ft/fő.

Az elkészült ülésrendek indulás előtt kb. 24-48 órával lesznek elérhetőek.

Saját ülésrendjüket weboldalunkon a BELÉPÉS gombra kattintva, majd a foglaláskor használt e-mail cím megadásával és a jelszó beírásával érik el! Fontos, hogy az egy megrendeléshez kötődő adatokat a Megrendelést készítő Utas éri el!


Odaút menetrendje
Találkozás a Keleti pályaudvaron 40 perccel indulás előtt, a menetközbeni felszállásoknál 20 perccel indulás előtt!

Felszállási lehetőségek (pontos menetrend indulás előtt kb. egy hónappal):

- Keleti pályaudvar
- Kelenföldi pályaudvar
- Tatabányai pályaudvar
- Győri pályaudvar
- Mosonmagyaróvári pályaudvar
- Hegyeshalomi pályaudvar


Visszaúti menetrend

Találkozás a Wien-Westbahnhofon 30 perccel indulás előtt!
Visszaúti menetrend indulás előtt kb. egy hónappal!


A MENETREND VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

ADVENT EXPRESS PROGRAMUNK FELÉPÍTÉSE

 • Kora reggeli indulás aTravelOrigo Mikulás különvonatával a választott felszállási helyről. Kérjük, hogy pontosan érkezzenek a kiválasztott állomásra, mert a vonat nem tud várakozni, szigorú menetrendhez van kötve.
 • A délelőtti órákban érkezünk az osztrák fővárosba, a Westbahnhof vasútállomásra.
 • Egész napos szabadidő áll rendelkezésünkre, hogy kedvünk szerint élvezzük az adventi osztrák főváros hangulatát, látnivalóit, érdekességeit. Sétáljunk végig a Grabenen a csillárszerű adventi fények alatt, kóstoljunk Sacher-tortát egy bécsi kávézóban. Fedezzük fel mindazt, amit Bécs adhat számunkra.

 

VAGY

 • Amennyiben szervezett programunkon szeretnének részt venni Naschmarkt, Schönbrunn vagy Tenger háza tematikájú kirándulást kínálunk.
 • A programok után részt veszünk Bécs legnagyobb karácsonyi vásárán, a városháza téren, azaz a Rathausepltz-on, ahol a fennmaradó időnket kedvünkre tölthetjük el.
 • Este indulás vissza Magyarországra. A vonat menetrend szerint kora este indul, találkozási idő: 30 perccel az indulás előtt!
 • Várható visszaérkezés Budapest-Keleti pályaudvarra a késő esti órákban.

 

FAKULTATÍV PROGRAMOK RÉSZLETES LEÍRÁSA

Schönbrunni kastély, kastélypark és adventi vásár
A Schönbrunni kastély Európa egyik legszebb barokk építménye, amely a kastélyparkkal együtt 1996 óta a UNESCO világörökség részét képezi. A kastély a császári család egykori nyári rezidenciája volt, ahol késő őszig tartózkodtak. 40 pompázatos termen sétálhatunk végig az őrszobától kezdve egészen Sisi hálószalonjáig. A látogatás csoportosan, magyar nyelvű audioguide-dal történik és körülbelül 1 órás.

A kastély megtekintése után lehetőség nyílik a park felfedezésére, illetve forraltborozásra, kolbászozásra a karácsonyi vásárban. Akár az egész napot a Schönbrunnál tölthetjük, hiszen a hatalmas parkban található egy sövénylabirintus, illetve a bécsi állatkert, ahol akár pandákat is láthatunk, de van Pálmaház és a híres Hhintómúzuem is itt tekinthető meg.

Természetesen dönthetünk úgy is, hogy a délutánt a belvárosban töltjük, ahol érdemes felkeresni a számos karácsonyi vásár valamelyikét: a Városháza előtt finom ételeket kóstolhatunk, a szülőknek ajándékot kereshetünk az Am Hof téren, bögrét gyűjthetünk a Karlsplatzon majd búcsúzóul ihatunk még egy puncsot Mária Terézia szobránál!


KÉRJÜK RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKUKAT ELŐRE JELEZNI SZÍVESKEDJENEK!

 

A belépőjegyet a részvételi díj nem tartalmazza:

Grand tour (40 terem látogatását teszi lehetővé) audioguide-dal

 • Felnőtt: 20 EUR/fő
 • Tanuló (19-25 év, nemzetközi diákigazolvánnyal) 18 EUR/fő
 • Gyerek (6-18 év) 13 EUR/fő

 
Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy Schönbrunn a vasútállomástól kb. 40 perces sétára található.
A belépőjegyek a helyszínen fizetendőek az idegenvezetőnél!Tenger háza
A Bécs belvárosában található Tenger házában igazi dzsungelélményben lehet részünk . A világ mind az öt kontinenséről találhatunk itt élőlényeket: láthatunk cápákat, tengeri teknősöket, a trópusi tengerek színes halait, piranhákat és mérges kígyókat, krokodilokat, madarakat, majmokat.

A Trópusi ház az állatkert egyik fénypontja. Itt páradús, meleg, trópusi légkörben sétálhatunk falépcsőkön és függőhidakon át, robajló vízesések mellett. Számtalan színes madár és apró majom él itt szabadon. Az állatkertben krokodilpark is található.

A Terrárium részlegben mérges, valamint óriáskígyók, hüllők, levélvágó hangyák és madárpókok kaptak szállást. Különlegesség az ún. "Hullámtörő szikla" élményakvárium, ami lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy az akvárium padlójába épített "búvársisakokon" keresztül testközelből tapasztalják meg a trópusi halak világát.

A Tenger Házában található egy mesterséges cseppkőbarlang is, ahol több mint 100 éjszakai állatot és barlanglakót figyelhetünk meg: mérges óriás ezerlábúakat, ostorlábúakat, harci tücsköket, szem nélküli barlangi halakat, és az UV-fényben kísértetiesen világító skorpiókat.

A Tenger Háza mindössze 100 méternyire található Ausztria legnagyobb bevásárlóutcájától, a Mariahilfer Strassétól.

KÉRJÜK RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKUKAT ELŐRE JELEZNI SZÍVESKEDJENEK!

A belépőjegyet a részvételi díj nem tartalmazza: 

 • Felnőtt: 19 EUR/fő
 • Gyerek (6-15 év): 8,6 EUR/fő
 • Kisgyerek (3-5 év): 5,7 EUR/fő

 

Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy a Tenger háza a vasútállomástól kb. 20 perces sétára található.
A belépőjegyek a helyszínen fizetendőek az idegenvezetőnél!Naschmarkt
A Naschmarkt és a Mariahilfer Strasse két ikonikus pont mindazoknak, akik ajándékaikat Bécsben szeretnék beszerezni. Lehetnek karácsonyi vásárok a város számtalan pontját, e két vásárlósétány őrzi népszerűségét.

„A város hasának“ nevezik Bécs XVIII. század óta fennálló s egyben legnagyobb belvárosi piacát, amely másfél kilométeren nyúlik végig a Wien folyó partján. A Naschmarkt, vagyis a nyalánkságok piaca, mindent kínál, amire a konyhában szükség lehet: gyümölcs és zöldség, hús és hal, kenyér és sajt. Szemezgessünk a standok portékái között, és bátran próbáljuk ki a finomságokat, hiszen nem egy híres szakács kezdte naschmarkti árusként karrierjét.

Különleges csemegék is akadnak, van például perzsa kaviár, japán sushi és osztriga, továbbá lenyűgöző a nemzetközi áruk választéka, mindenekelőtt az egykori Jugoszlávia államaiból, Görögországból, Törökországból, Japánból és Kínából.

Szombatonként Bécs leghíresebb bolhapiacán is nézelődhetünk, hisz közvetlenül a Naschmarkt mellett terül el.

KÉRJÜK RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKUKAT ELŐRE JELEZNI SZÍVESKEDJENEK!

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a piac a vasútállomástól kb. 30 perces sétára található.

 


Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!
A programváltozás jogát fenntartjuk!

Advent Express
Online foglalás

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed és szeretnél részt venni a Bécsi Adventi utazáson, személyesen is lefoglalhatod az utat irodáinkban! Kérjük jelezzed irodánkban, hogy a weboldalon feltüntetett kedvezményes áron kívánod lefoglalni az utazást!

Időpont, felszállási hely, utaslétszám
Program kiválasztása:
Felszállási hely:
Indulási időpont:
Utasok száma:
Árkalkuláció
Részvételi díj
0x
0 Ft
0 Ft
Utasbiztosítás
0x
0 Ft
0 Ft
Kényelmi szolgáltatások
0x
0 Ft
0 Ft

Ülőhely kérésem

Amennyiben rendelkezel érvényes promóciós kóddal itt adhatod meg.

Végösszeg
0 Ft
Foglalási adatok megadása
Megrendelő adatai
Név:
Cím:
Email:
Telefonszám:
Utasok adatai
Utasok neve:
Megjegyzés:
 
Fizetés
Fizetendő végösszeg:
0 Ft
További ajánlatok