+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Karntner strasse

Karntner strasse

Minden valamirevaló városnak van egy bevásárlóutcája, éppúgy, mint Bécsnek a Kärntner Strasse. Az ókorban ez az út vezetett Karinthia felé, ma Bécs és a régi belváros legfőbb bevásárló utcája, amely éjjel nappal zsúfolásig tele van emberekkel.

A Kärntner Strasse a Stephansplatz és a Karlsplatz között található, Bécs egyik legelőkelőbb bevásárló utcája, amely nagy múltra tekint vissza. Az üzletutcákat szegélyező házakat az évek alatt többször átépítették, az aktuális stílusirányzatoknak és divatoknak megfelelően. Így aztán nem ritka az sem, hogy a barokk paloták között található egy-két 20-21. századi betonüveg monstrum is.

Az adventi időszakban, Bécs legnagyobb látnivalóival egyetemben, ünnepi fényekbe öltözik. A gyönyörűen feldíszített bevásárlóutca rengeteg látogatót vonz.

Nem messze a Karlsplatz-tól található a világhíres Sacher szálló, amely Európa főnemeseinek találkozóhelye volt. A tulajdonos, Anna asszony, egy fehér damaszt abroszra kért aláírást a vendégektől, majd saját kezűleg kihímezte. Így született a híres Sacher torta is, amely alapjában véve egy baracklekvárral megkent és csokoládémázzal bevont kakaóstészta, amelynek eredeti receptjét hétpecsétes titokként őrzik.Milyen üzletek találhatók a Kärntner Strasse-n?

A Kärntner Strasse bevásárlóutcában számos bank, gyógyszertár, drogéria, parfüméria, férfi, női és gyermekruházati üzlet, utazási iroda, mozi, étterem, kávézó, ékszerész, kaszinó és egyéb üzletek találhatók. Az adventi fényekbe öltöztetett Kärntner Strasse-n igazi élvezet a karácsonyi ajándékvásárlás intézése.

A legnépszerűbb üzletek közé tartozik a Gerngross Nagyáruház, amelynek ablakai a Stephansdom képét tükrözik vissza.

A Kärntner Strasse-n többek között az alábbi üzletek találhatók:


American Express

Douglas

H&M

Marks & Spencer

Pimkie

Wolford

Air France

Eudscho

Horvath

Nordsee

Raiffeisen Bank

 

Bank Austria

Erste Bank

Haas Haus

Orsay

Salamander

 

Benetton

Humanic

Mango

Palmers

Street One

 

 

Kärntner Strasse üzletek nyitva tartás:

H – P: 9 – 19 óráig
Szo: 9 – 18 óráig
Egyes üzletek nyitva tartási ideje eltér az átlagtól. Vannak üzletek, amelyek már reggel 7 órától kezdve egészen 20 óráig várják az érdeklődőket.

Utazzanak Bécsbe busszal vagy vonattal adventkor a Travelorigo Utazási Irodával, és nézzék meg a városháza előtti gyönyörű bécsi karácsonyi vásárt!