+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Mariahilferstrasse

Mariahilferstrasse

A Mariahilferstrasse Bécs és Európa egyik leghosszabb és legforgalmasabb bevásárlóutcája, amely a belvárost köti össze Penzing kerülettel. A közel 4 km hosszú bevásárlóutca a Múzeum negyedtől (Museumsquartier) egészen a Bécsi Műszaki Múzeumig nyúlik, a 7. kerülettől a 15. kerületig.

A kelet-európai rendszerváltás idején a Mariahilferstrasse a bevásárló turisták Mekkája volt. Egymást érték az olcsó üzletek, ahol jutányos árakon vásárolhattak élelmiszert, technológiai és egyéb cikkeket. Az olcsóságot mindörökre ki akarták söpörni a negyedből, ezért a Mariahilferstrasse ma hemzseg a méregdrága üzletektől, amely napjainkra talán még a Kärntner Strasse-nál is elegánsabb bevásárlóutcaként él a köztudatban.A Mariahilferstrasse fiatalabb bevásárlóutca, mint a Kärntner Strasse, üzletei jóval később épültek, mint a másik híres shopping negyedben. A metró megépítése után a felszín is megszépült, számos teraszos kávézóval és étteremmel bővült a bevásárlóutca, hozzájárulva az elegancia életérzéséhez.

A nagyobb áruházak mellett kisebb üzleteket, cipő boltokat, drogériákat, delikáteszeket, kávézókat és éttermeket is találhatunk. Természetesen a gyorséttermek sem hiányozhatnak a bevásárlóutcáról.

Megújult a Mariahilferstrasse

2013-ban a Mariahilferstrasse jelentős változásokon ment keresztül. A bécsi Városháza döntésére úgy határoztak, hogy csökkentik az aszfaltburkolat látványát, amellyel a bevásárlók túlságosan az autóforgalomhoz kötik a bevásárlóutca megjelenését. A vezetés tervei szerint a közeljövőben nemcsak közelebb hozzák, és kvázi megszüntetik az út és a járda közötti különbséget, hanem az utat térkővel teszik hangulatosabbá, teret adva a gondtalan bevásárlásnak.

Az adventi fényekbe öltözött Mariahilferstrasse          

Éppúgy, mint Bécs leghíresebb látnivalói, advent idejére a Mariahilferstrasse is gyönyörű ünnepi díszekbe öltözik. A bevásárlóutca elegáns mivoltát kiválóan tükrözik a magasból lelógó, harangra emlékeztető fényárban úszó lámpák, amelyek nemcsak exkluzív érzést kölcsönöz a Mariahilferstrasse sétálók számára, hanem varázslatos ünnepi hangulatot és melegséget áraszt.Üzletek a Mariahilferstrasse-n

A Mariahilferstrasse bevásárlóutcában szinte minden valamirevaló üzlet megtalálható a kisebb cipőboltoktól és butikoktól a nagyobb bevásárló áruházakig.


Bipa

Bodyshop

Bijou Brigitte

C & A

DM

Deichmann

Douglas

Eduscho

Erste Bank

Estee Lauder

Humanic

H & M

Intersport XL

Müller

Marks & Spencer

McDonalds

Mango

Meinl

New Yorker

Nordsee

Orsay

Palmers

Peek & Cloppenburg

Pimkie

Raifeissen Bank

Salamander

Schlecker

Street One

Vero Moda

Wolford

Mariahilferstrasse üzletek nyitva tartása:

Az üzletek többsége hétfőtől péntekig reggel 8 és 20 óra között várja az érdeklődőket. Szombaton valamelyest rövid nyitva tartási idővel, 8 – 16 óráig üzemelnek.

Utazzanak Bécsbe busszal vagy vonattal adventkor a Travelorigo Utazási Irodával, és nézzék meg a városháza előtti gyönyörű bécsi karácsonyi vásárt!

  • Mariahilferstrasse - 1
  • Mariahilferstrasse - 2
  • Mariahilferstrasse - 3
  • Mariahilferstrasse - 4
  • Mariahilferstrasse - 5
  • Mariahilferstrasse - 6
  • Mariahilferstrasse - 7
  • Mariahilferstrasse - 8
További ajánlatok