+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Csokigyár látogatás

Csokigyár látogatás

A Heindl Csokoládégyár története 1953-ban, az eredeti manufaktúra megalapításával kezdődött. Walter Heindl álma valósult meg, amikor Bécs V. kerületében megépülhetett a csokoládékészítő üzem, amely azóta is látogatók ezreit vonzza. Mára a gyár nagyobb épületbe költözött, hogy meg tudjon felelni a megnövekedett vásárlói igényeknek. Manapság mintegy 200 ember dolgozik 17.000 négyzetméteren, több mint 150 csokoládéfajtát készítve évről-évre.

A Heindl eleinte cukrászdaként vált ismertté a vásárlók körében, akik a klasszikus édességeket tudták a márka bécsi üzleteiben beszerezni. Hamarosan azonban egyre több különlegesség jelent meg a kínálatban, amely a bolti kínálatot exkluzívabbá tette. Az osztrákok körében a csokoládékészítőhíre egyre nőtt. Így az évek múlásával a Heindl a hagyományos sütemények helyett egyre inkább a különleges csokoládé figurák gyártására helyezte a hangsúlyt.

Ma mintegy évi kétezer tonna mennyei csokoládé készül a gyárban, amelyekből csaknem 20 millió kisebb csokoládédarabot alkotnak. Csaknem húszfajta ízesítést alkalmaznak, így vehetünk diós, mogyorós, marcipános vagy akár gyümölcsös édességeket is. A hagyományos, klasszikus termékek mellett évről-évre különböző újdonságokat is megtalálunk. Akár szezonális termékek, akár bonbonok vagy pralinék, esetleg táblacsokoládék közül szeretnénk választani, itt mindenki megtalálja a maga kedvencét.

A csokigyárban lehetőség van a legfinomabb nyalánkságok megkóstolására is. Az épületben óriási, kilós zsákokban vannak az édes apróságok, amelyekből ki lehet választani egyet-egyet, hogy aztán megízleljük és eldönthessük, melyikből szeretnénk a boltban többet is megvásárolni. A csokigyár legkedveltebb édességei közé tartozik a Sissy Tallér, a Heindl féle Mozart-golyó, a csokiba mártogatott szilva, banán, barack és a narancs is, de találunk olyan csokoládéba mártogatott gyümölcsöket is, amelyeket jófajta barack-, vagy körtepálinkában érleltek. Minden édességfajta egy újabb ok, hogy miért válasszuk a Heindl-látogatást adventi utazásunk során!

adventbecsben.hu Különleges ajándéka:
Minden kedves utasunk, aki a Heindl csokimúzeumba ellátogat velünk, az ott vásárolt édességek árából 10% kedvezményt kap.

Utazz Bécsbe busszal vagy vonattal adventkor a Travelorigo Utazási Irodával, és nézzétek meg a városháza előtti gyönyörű bécsi karácsonyi vásárt is!

  • Csokigyár látogatás - 1
  • Csokigyár látogatás - 2
  • Csokigyár látogatás - 3
  • Csokigyár látogatás - 4
  • Csokigyár látogatás - 5
  • Csokigyár látogatás - 6
  • Csokigyár látogatás - 7
  • Csokigyár látogatás - 8
  • Csokigyár látogatás - 9